Jak nám pomoci?

Služba pro ministranty olomoucké arcidiecéze se neobejde bez pomoci druhých.

Zjistěte, jak nám můžete pomoci. Děkujeme!

Co potřebujete vědět o možnostech pomoci?

Získejte rychle informace, které hledáte nebo si celou stránku pročtěte postupně.
Jak nám pomoci?

Podívejte se, jak můžete podpořit naši činnost pro ministranty olomoucké arcidicecéze.

Zjistit více ↓

Příklady naší činnosti

Ochutnávka z rozmanité činnosti našeho spolku a typy, kde načerpat více informací.

Zjistit více ↓

Často kladené otázky

Čím se spolek zabývá? Odpovědi na nejčastěji kladené otázky s hromadou odkazů.

Zjistit více ↓

Jak nám můžete pomoci?

Pokud s naší činností souzníte, můžete tak učinit třemi základními cestami.
 

Jednou z cest, jak nám pomoci, je vaše modlitba. Děkujeme všem dobrodincům, kteří se pravidelně modlí nejen za ministranty a ministrantky v našich kostelích, ale i za nová kněžská a řeholní povolání.

Zvláště prosíme také o modlitbu za zdárný průběh všech akcí, které pro ministranty naší arcidiecéze pořádáme. Také my vás chceme ujistit o našich modlitbách za vás. Modlitba za ministranty olomoucké arcidiecéze je k dispozici v sekci Užitečné.

Dalším ze způsobů, kterými nám můžete pomoci, jsou vaše hmotné a finanční dary. Děkujeme všem, kteří jakkoliv přispíváte na činnost našeho spolku pro ministranty olomoucké arcidiecéze. Bližší informace o možnostech poskytnutí daru naleznete níže.

Organizace akcí pro ministranty je finančně náročná. Symbolické účastnické příspěvky, které na většině akcí vybíráme, nemohou pokrýt náklady. Zároveň nechceme tyto příspěvky zvyšovat, aby se událostí mohli účastnit všichni ministranti, kteří o ně mají zájem.

Další důležitou pomocí je propagace našeho spolku a událostí pro ministranty. Každý rok na přelomu ledna a února vydáváme leták s akcemi pro ministranty, který rozesíláme kněžím do farností a na další vhodná místa. Letáky jsou k dispozici také na našich akcích.

Vyvěste prosím na nástěnku v kostele nebo přímo do zákristie leták s akcemi. Budeme rádi také za propagaci našich akcí na plakátcích A4. Nebojte se nabídnout tyto akce ministrantům osobně. Nezapomeňte sledovat naše sociální sítě na Facebooku a Instagramu.

Modlitba

Prosíme vás o modlitbu za ministranty, náš spolek a všechny akce, které pořádáme.

Dar

Podporu naší činnosti můžete vyjádřit také darem, čehož si velmi vážíme.

Propagace

Jsme velmi rádi, pokud o našich akcích mluvíte a zvete ministranty k účasti.

Rádi byste podpořili naši činnost darem?

Rádi byste podpořili naši činnost darem? Vašeho rozhodnutí si velmi vážíme! Bližší informace poskytne a dotazy rád zodpoví předseda spolku P. Jiří Kupka na e-mailu kupka.jiri@ado.cz, který Vám v případě potřeby vystaví taktéž potvrzení o daru.

Příklady naší činnosti

Zajímá vás, čím vším se jako spolek zabýváme?

Na prvním místě je to organizace akcí pro ministranty olomoucké arcidiecéze v průběhu celého roku.

Dále je to správa a provoz Ministrantské fary v Náměšti na Hané, kterou jsme v předchozích letech postupně zrekonstruovali.

To samozřejmě zdaleka není vše. Pokud chcete zjistit víc, můžete začít některým z odkazů níže.

Spolek

Základní informace o existenci spolku MINISTRANTI ADO z. s. a předmětu jeho činnosti naleznete v sekci Spolek.

Naše akce

V sekci Naše akce naleznete přehled událostí, které pro ministranty olomoucké arcidiecéze pořádáme, včetně podrobností.

Ministrantská fara

Informace o rekonstrukci fary, její současné podobě, využití areálu i plánech do budoucna naleznete v záložce Ministrantská fara.

Často kladené otázky

Zajímá vás, jakým způsobem nakládáme nejen s darovanými prostředky?
Jaké akce pořádáte?

Jako spolek MINISTRANTI ADO z. s. pořádáme každoročně mnoho akcí. Z největších každoročních událostí je to především Ministrantský florbalový turnaj o Svatováclavský pohár a Malá pouť. Zatřešujeme také menší akce, projekty či kurzy typu MiniFor a MiniMiniFor.

Dále se podílíme na organizaci a zajištění Ministrantské pouti nebo Ministrantského dne v olomouckém kněžském semináři. Přehled těchto a dalších událostí naleznete v sekci Naše akce.

Čím dalším se spolek zabývá?

Velký kus naší činnosti spočíval a stále spočívá v postupné rekonstrukci areálu Ministrantské fary v Náměšti na Hané, kterou provozujeme. V rámci možností se zapojujeme do událostí, které (nejen) pro ministranty pořádají další církevní subjekty.

Typickým příkladem je třeba koordinace ministrantů na velkých liturgických událostech v katedrále sv. Václava v Olomouci. Příklady akcí, které různým způsobem podporujeme, naleznete v sekci Spolupracujeme.

V neposlední řadě se věnujeme propagaci akcí pro ministranty olomoucké arcidiecéze. Jedná se zejména o distribuci letáků s akcemi pro ministanty (vychází každoročně na přelomu února a března) nebo plakátků k jednotlivým akcím.

 

Zajímá mě Ministrantská fara v Náměšti na Hané.

Ministrantskou faru jsme převzali pod svá křídla na začátku roku 2020 a během tří let jsme provedli rekonstrukci vnitřních i venkovních prostor. Fara teď pohodlně slouží nejen naší činnosti, ale také náměšťským farníkům a různým společenstvím. Práce na faře však nikdy nekončí a máme spoustu plánů do budoucna.

Více informací o rekonstrukci a plánech do budoucna naleznete v záložce Ministrantská fara.

Kde zjistím více informací o vaší aktuální činnosti?

Pokud se zajímáte o akce, které v nejbližší době pro ministranty pořádáme, doporučujeme navštívit náš Kalendář akcí.

Nezapomeňte sledovat také sekci Aktuality, kde píšeme (nejen) o uplynulých událostech a také naše oficiální profily na sociálních sítích Facebook a Instagram.

Nenašli jste informaci, kterou jste hledali? Napište nám!

Nenašli jste informaci, kterou jste hledali? Potřebujete se na něco zeptat? Napište nám! Vaše dotazy ke způsobům, kterými nás můžete podpořit rád zodpoví předseda spolku P. Jiří Kupka na e-mailu kupka.jiri@ado.cz